nyttig-lunch

Du har säkert hört någon säga att frukosten är den viktigaste måltiden på dagen. Om detta är vetenskaplig bevisat eller inte kommer vi låta vara osagt, men faktum är att en bra och hälsosam frukost kommer göra dig piggare och mer fokuserad på såväl arbetsplatsen som i skolan. Vad man väljer att äta till frukost varierar, det viktigaste är egentligen att du blir mätt och håller dig mätt länge. Ett bra alternativ, oavsett om du tränar eller ej, är bananpannkaka i alla dess former.

En hälsosam frukost

Bananpannkaka kan du förvisso äta när som helst på dygnet, men vanligast är nog att den intas till frukost. Eftersom den är enkel att tillaga är den älskad av alla. För att göra bananpannkakor behöver du egentligen bara bananer och ägg, men självklart kan du variera den helt efter din egen smak. Antingen kan du toppa din pannkaka med färska bär, honung eller kanske glass, eller så kan du lägga i vaniljpulver eller kakao i smeten innan du steker upp den.nyttig-lunch

Vid hård träning

Om du tränar och behöver en energirik frukost utöver det vanliga kan du modifiera pannkakan något. I smeten kan du nämligen också klicka i både keso, kvarg, proteinpulver och havregryn. Du kan även blanda i både bladspenat och fiberhusk. Om du föredrar vegankost kan pannkakan också göras utan ägg. Istället blandar du samman 2 dl havregryn, 1 dl mandelmjölk och en banan och saltar efter smak. Denna typ av pannkaka mättar lika bra och har samma konsistens som varianten med ägg.

Frukost och mellanmål

Eftersom bananpannkakan kan varieras i det oändliga är den också ett utmärkt mellanmål. För en matigare variant kan man även tillsätta såväl mjöl som mjölk och socker, men då får man räkna med att antalet kalorier stiger markant. För lite variation kan man även testa att byta ut bananerna mot annan frukt, till exempel mango. Detta görs med fördel på sommaren eftersom mango kan vara svårare att hitta än just bananerna. Bananpannkakan är älskad av både barn och vuxna och är därför ett populärt mellanmål när barnen kommer hem från skola eller dagis. Eftersom grundreceptet enbart består av banan och ägg kan barnen med fördel hjälpa till att svänga ihop den egna måltiden. Om du har ont om tid på morgonen passar bananpannkakan även som lite lyxigare helgfrukost.