Godis fast bra

Det har aldrig varit mer populärt att vara hälsosam! Nuförtiden vimlar det av träningsfantaster världen över och att anamma en hälsosam livsstil är något som tydligt märks av på t.ex. sociala medier. Att träna och äta rätt är viktigt för att ge kroppen rätt bränsle, men även för att få en bättre livskvalitet och undvika sjukdomar som kan uppkomma vid övervikt eller för stort sockerintag. En hälsosam livsstil behöver dock inte betyda att man måste avstå från alla olika läckerheter som finns. Det gäller bara att tillaga dem rätt!

Sockerfria alternativ till din muffinssmet

Något som ligger de flesta varmt om hjärtat är muffins. Den mjuka, välsmakande kakan går att variera på hundratals olika sätt, både när det kommer till smaker och ingredienser. Muffins kan vara allt från mycket små, till så pass stora att de räcker för en hel måltid. Här är det fritt fram att välja hur pass söt kakan ska vara, vilket mjöl du ska använda dig av och vilken smak som passar dig bäst. Med hjälp av hälsosamma muffins recept kan du njuta av din favoritkaka, utan dåligt samvete.

Godis fast bra

Ett mycket enkelt sätt att få en ohälsosam muffins hälsosam, är att välja bort socker helt och hållet. Vill man ändå ha en sötare smak till sina muffins, går det utmärkt att använda sig av mosade bananer eller stevia. Bananen är en mycket söt frukt som ersätter vanligt socker väldigt bra. Bananen gör dessutom smeten betydligt saftigare och gör att man inte behöver använda lika mycket mjöl. Kom ihåg att ju mörkare en banan är, desto sötare smakar den.

Prova matiga muffins

Som tidigare så finns det oändligt många möjligheter och variationer när det kommer till muffins. För den som inte föredrar söta muffins, kan muffins även göras mer matiga och blir på så vis mer hälsosamma. Muffins är behändiga att hålla i och passar även utmärkt till picknicken. Varför inte prova att blanda ner rivna morötter i smeten eller fylla dina muffins med färskost och persilja? Purjolök och hackade soltorkade tomater är en annan storfavorit, som passar både stora och små.

Att försöka hålla en någorlunda hälsosam livsstil är viktigt för kroppen och psykets välmående. Genom att välja hälsosamma muffins recept gör du inte bara vikten en tjänst, utan även koncentrationsförmågan blir skarpare utan massa socker i kroppen. I affären hittar du många bra alternativ som du kan välja istället, t.ex. rivna äpplen, morötter, banan eller jordgubbar. Frukterna innehåller ett naturligt socker som gör att tillsatt socker inte behövs, men även mörk choklad, nötter och kokos är produkter som blivit mycket populära.

Välj bort sockret till dina hälsosamma muffins!

Ett bättre val för alla muffinsälskare

Oavsett ålder är det viktigt att förse sin kropp med rätt typ av livsmedel. Muffinsen är ett mycket populärt bakverk som man gärna ser i samband med födelsedagar eller tillställningar och de många variationsmöjligheterna är en anledning till bakverkets framgång. Det är inte ovanligt att vilja unna sig något extra och med hälsosamma muffins kan du få det bästa av båda världar. I denna text har man samlat de bästa knepen för att fortsätta hålla muffinsen på topp, samtidigt som du håller vikten och sockerintaget nere.