Börja träna efter 50

Kan man börja träna efter att man fyllt 50? Är inte träning bara för yngre människor? Absolut inte! Det är aldrig för sent att börja träna och hälsoeffekterna är lika stora oavsett om du är 20 eller om du är 50. Bättre sent än aldrig sägs det ju och i detta fallet stämmer det.

Mer tid för träning

Har du inte börjat träna regelbundet som ung kan det vara en god idé att börja träna efter 50. I denna ålder har man oftast bättre rutiner i livet. Man har oftast inga småbarn som hindrar en från att gå iväg till ett gym och man är dessutom inte ute och festar regelbundet vilket gör att man är piggare på helgen och har mer ork för att träna.

Det är aldrig för sent

Även om det är bra att börja träna och röra på sig som ung så är det ändå inte fel att börja som 50-åring. Hälsoeffekterna är fortfarande likadana oavsett ålder. När man fyllt 50 börjar dock benmassan brytas ner successivt och vill man minska risken för benskörhet är det en bra ålder att sätta igång med att gå till gymmet. Självklart får man fina hälsovinster även om man börjar träna som 70-åring också så tänk aldrig att det är försent.

Det är aldrig för sent att börja träna

Hela du mår bättre

Vad kan vi då dra för slutsats av detta? Jo, att man kan börja träna och röra på sig i vilken ålder som helst. Kroppens muskler blir aldrig för gamla för att tränas upp och bli starkare. Du kommer att må bättre när du rör på dig rent generellt, du kanske till och med kan sluta ta vissa mediciner också då alla värden i kroppen förändras till det bättre av träning. Se bara till att få klartecken av läkaren först innan du slutar medicinera.

valdemarsviksblo