Att dippa grönsaker är gott och nyttigt

De flesta som tränar vet att maten de äter är precis lika viktig som träningen, om inte viktigare. Man behöver dock inte vara utbildad dietist för att ha koll på vad man stoppar i sig, men det skadar inte att ha ett stort intresse av mat. Annars är risken stor att man tröttnar.

Bra mat är A och O

Hälsosam mat vid träning är A och O om du någonsin vill se resultat. För dig som lyfter mycket vikter och vill se musklerna växa är därför proteinrikt kött, såsom kyckling, ett bra alternativ. Det är också viktigt att ha i åtanke hur mycket kalorier man stoppar i sig. Träningen är nämligen bortkastad om man bränner 250 kalorier på löpbandet och sen stoppar i sig en måltid värd det dubbla.

Sök information överallt

Alla vet vi redan att internet är en stor källa av information. Problemet med att ställa frågor om träning på olika forum är att vi alla ser olika ut. Det är med andra ord svårt för en naturligt smal man som tränat hela sitt liv att svara på frågor angående din viktnedgång. Det bästa du kan göra är att besöka en dietist eller en personlig tränare och fråga om råd. Har du speciella preferenser, till exempel om du är vegan eller vegetarian, då är råd från specialister ännu viktigare.

Ät rätt och se resultat

Att äta rätt behöver inte alls vara tråkigt eller svårt. Efter ditt besök med en personlig tränare eller en dietist kan du surfa in på internet och få inspiration från ett flertal olika källor. Här kan du läsa bloggar om träning och mat, se videoklipp om matlagning samt ta del utav hälsosamma recept. Det har aldrig varit enklare att äta rätt.